lørdag 30. april 2011

Så ble de en VW Westfalia Club Joker

Til slutt kom jeg i mål: Jeg har kjøpt meg en 1988 VW Westfalia Club Joker 1 campingbil. Det føles helt toppers! Mer tekst lengre ned på siden.































Egentlig forstår jeg vel ikke hvorfor jeg ikke har kjøpt en slik for lenge siden. Jeg har kjøpt og pusset opp, og bygget om veldig mange slike busser til campingbiler. Men det har liksom aldri blitt helt orden på det.

Men nå er jeg fornøyd. Bilen er det jeg vil kalle overservet siden ny. Alle servicer er fulgt. Jeg har sjekket med VAG og bilen har de siste par årene fått det meste av nødvendig vedlikehold utført. Det betyr at det er byttet bremser komplett rundt hele (inkludert kalippere framme), helt nytt eksosanlegg ble montert i fjor, bilen er rustbehandlet hvert 6. år siden ny, osv.

Alt fungerer som det skal. Bilen har en velfungerende Ebersprächer. Den har lite rust, men noe småtteri finnes selvsagt. Men egentlig er det lite å snakke om. 

Ellers har den en velfungerende autmatkasse og en god motor. Nye dekk har den også på MSW-felger med nye dekke i 2012. Det er jo fint. Sykkelstativ på bakluka fulgte også med. Den har også et fortelt, og et eget stativ til hevetaket. Det meste følger med, brosjyrer og salgskontrakt fra ny!

Serviceheftet? Det er fullt med VAG-stempler siden den ble regget i juli 1988.

Bilen har hatt en eier og jeg hentet den i Stavanger. Kjørte den 691 km hjem uten et feilslag, Siden har jeg ikke merket noen uregelmessigheter. Jeg har nå kjørt litt over 9000 km (sept 2012) med den og alt er som det skal være. God bil som nå har trillet noe over 211.000 km.

Jeg er veldig fornøyd - selv om den kostet MYE mer enn de jeg har kjøpt før. Men vel, en god bil er jo verd pengene!

Hva gjør jeg så med min T4 Westfalia camper? Tja, si det. Mulig jeg bare beholdet den også.
Artig med to busser.