mandag 25. oktober 2010

Slik ser den egentlig ut, min -87 VW T3 doka!

Så har jeg fått tatt noen nye bilder av bilen som yter den mer rettferdighet enn de mobilkamerabildene jeg har tatt før. Bildene er tatt nede ved Mjøsa sent på ettermiddagen i dag, 25. oktober 2010.













Det mest bemerkelsesmessige er at den er så fin i rommet under lasteplanet, se bilde lenger ned. Som en kan se, er det bare støv inne i rommet! Til sommeren skal den poleres her også. Det blir bra!!!

Ellers: Bildene taler for seg. Et lakkstrøk, så har jeg en strøken bil!!!!!




















































fredag 22. oktober 2010

Sør-Afrika T3 - fin bil!

Jeg synes disse sør-Afrika-T3 VW-bussene er stilige. Bedre motorer, litt face-lifta i forhold til de tradisjonelle Tyskland-produserte bussene på 1980-tallet.

Det er jo slik at en del av det nye stasjet (obtions) som har kommet de senere årene og som (nesten) alle T3-entusiaster i Norge vil ha til disse bussene, har kommet nettopp fra Sør-Afrika-produksjonen.
Så hva er da galt med disse?

Jeg ser at folk kaller "look"'en for Toyota HiAce-look. Det nekter jeg å godta. Jeg synes de er fine, og jeg kunne godt ha tenkt med en slik T3 fra Sør-Afrika på min gårdsplass.
Du ser noen bilder her som jeg ha klippet fra nettet.

onsdag 20. oktober 2010

Endelig kom vognkortet!

Endelig. Etter en måneds venting og undring, kom vognkortet på min 1987-regga doka. Jeg ringte Statens vegvesen mandag og så ordnet det seg greit. Bilens regdato er 18. oktober, førstegangsregga 9. desember 1987.
I dag, 20. oktober, har jeg vært ute på en skikkelig prøvetur. Kjørte 45 km og det var null problemer. Den gikk utrolig fint og jeg kjørte den "fort nok" for å finne ut åssen den oppførte seg i høy hastighet. Ingen rist eller overraskelser. Veeeldig fornøyd, jeg!!!!!


Så nå er det bare å glede seg over å ha en T3 som funker greit selv om jeg har brukt noe krefter (og kronasje) på å fikse den opp.


Den er EU-ok fram til november neste år, så noe EU-kontroll blir det neppe før i juli/august (tidligere er det ikke mulig å ta bilen på EU) eller i januar 2012. Vi får nå se.

Det gjenstår bare noe småtteri nå om jeg gidder:

* Frontruta på bilen bør byttes noe jeg oppdaget i dag under kjøring i mørket. Jeg har ei helt ny liggende med gummilist så det ordner seg.

* Jeg må bytte girspaken. Den har blitt sveiset. Greit nok. Men det er faktisk mulig å få den i revers under kjøring framover da fjøra nede ved gulvet mangler. Dette gjør også at spaken må løftes litt OPP når den skal i 4. og 5. gir. Men egentlig ikke noe problem!

* Jeg bør sveise litt i et stigtrinn. Det skal vel fikes. Det er rusthull der.

* Hellakkering hadde vært noe, men det må nok vente en stund.

Noe stasj ellers skal den ikke få, kanskje et glassfiberkapell? Og en konsoll på dasjbordet og kanskje belter baki der. Vi får se. Kanskje et nytt batteri....???

I dag hadde jeg det moro bak rattet. Testa også eberen! Fungerte helt top!

fredag 15. oktober 2010

Da en VW T2 møtte min Renault 12

Et herlig møte mellom to flotte biler!

Det var på delejakt hos Møller Bil i Hamar at jeg tok et bilde av denne gamle T2'en som stod på parkeringsplassen etter EU-kontroll. Jeg parkerte selvsagt rett ved siden av og knipset noen bilder.
T2'en var en meget fin bil som absolutt trivdes ved siden av mine gamle 1972 Renault 12.

Denne 1974 VW T2'en brukes som promotion-bil for "Under Brua Festivalen" i Hamar. Festivalen foregår under brua ved Vikingskipet hvert år i august. En fin og hel bil som var EU-godkjent da jeg var innom Møller Bil.

Herlig!!!!!













fredag 1. oktober 2010

Her er min nye VW dobbeltkabiner!

Flere har mast etter bilder av min nye doka. Her er det noen mobilkamerabilder tatt en sen kveld etter noe mekking. Jeg skal ta flere bilder senere.

Det er altså en 1988-modell, registrert i 1987, 2,1 inj med 112 hk motor, 5-trinnskasse og sperre på bakhjula. Jeg sier at det er en VW dobbeltkabiner "buss", min første ordentlige doka. Den er EU-godkjent til november 2011. De er bra, så har jeg tid til å ta tak i det meste ved bilen jeg ikke er fornøyd med.

Jeg har hatt en doka (1982) før også, men den likte jeg ikke med 2,0 luftkjølt motor så den ble solgt før jeg registrerte den. En herlig patina-doka som går utrolig fint. MEN: Jeg har da gjort noe med den.

Det startet egentlig på finn.no og jeg var å prøvekjørte bilen. Den gikk fint, men det var en del småtteri å gjør med den. Og jeg var egentlig på jakt etter en hel og fin bil. Men jeg klarte ikke å få denne ut av hodet, så til slutt kjøpte jeg den noe eieren også ønsket. Han ønsket ikke å selge til noen som skulle ha en "jorde-bil".

Her kan nevnes noe jeg har gjort allerede:

* Byttet begge frontlyktene (knust, fyllt av vann og fluer).
* Skaffet ny frontrute med gummi (ikke montert).
* Reparert baklys og skiltlys.
* Kjøpt inn 15 stk (!) coach-felger med dekk (gir to komplette fine sett inkl reserve).
* Har fått tak i senterkopper til felgene.
* Byttet grillen med medfølgende chrome-emblem.
* Fått satt på støtfangere foran og bak.
* Fått tak i nye stoler foran (lysbrune GL-stoler).
* Byttet fra standardratt til coachratt. Et must!
* Skiftet ut høyre innerpanel.
* Fikset høyttalerne.
* Dasjbordkonsoll er innkjøpt.
* Byttet instrumenthus som ikke satt fast (ødelagte fester, som vanlig).
* Ordnet lyset i dasjbordet.
* Nytt bilbelte på passasjersiden.
* Nytt lokk til bremsevæskebeholder.

Det gjenstår noe småtteri. Det er planer om full opplakkering, man kanskje kan den bare være slikt den er? Hm, aner ikke. Motoren går som ei klokke (digitalklokke, he, he..). Men det er noe oljelekk fra en pakning under ene ventilhuset. Det skal ordnes opp i. Jeg skal også bytte ut girstanga på den med tider da den har blitt sveist nede ved gulvet etter et (ikke uvanlig) brudd.


Det er også noe rust i venstre (hull) og høyre stigtrinn. Dette skal sveises i løpet av vinteren.

Bilen er egentlig veldig fin og god å kjøre. Jeg har ikke kjørt den så mye da jeg ikke har fått noe vognkort på den foreløpig. Men det kommer. Maskinelt går den jo meget fint.

Jeg har aldri hatt doka før. Men det er faktisk - tro meg - litt annerledes å kjøre denne enn en tilsvarende T3-buss-utgave med seter og digert rom bakover. Jeg tror den følelsen av en "lettere bil" kommer av at den er lettere bak.

Lemmer bak er jo veldig bra, bortsett fra baklemmen som har en liten bulk. Men ikke noe å bry seg om. Blir bilen lakker opp, skal den byttes i en baklem som er hel. Har et meget godt bilbud på lakkering som jeg tror jeg slår til på. Den blir i så fall lakkert opp i original farge! Selvsagt.